A mágneses energia hatása testünkre

A mágneses energia a test felszínén keresztül bejut a véráramba, és megváltoztatja a vér tulajdonságait.

A vér a keringésnek köszönhetően minden sejthez, még a legfinomabb hajszálerekbe is eljut, ahol a gáz- és sejtanyagcsere zajlik.

Itt játszódik le a létfontosságú sejtlégzés és a szövetek anyagcseréje. Ezzel egyidejűleg valamennyi, a vérben és a szövetfolyadékban lévő salakanyag a vénás véráramba, majd a kiválasztó-szervekhez, illetve a tüdőbe kerül.

A mágneses energia nagymértékben elősegíti és serkenti a szövetanyagcsere létfontosságú folyamatát: képes jelentősen megnövelni az oxigénfelvételt – hajszálerek kitágulnak, ezáltal több vér áramlik beléjük, megnő a felvett oxigén mennyisége -, aminek következtében élénkül a szövetek anyagcseréje. Az oxigénfelvétel azt is elősegíti, hogy olyan hajszálerek is kitágulnak, és ezzel bekapcsolódnak a folyamatba, amelyek az oxigenizált vér hiánya miatt korábban össze voltak szűkülve.

A mágneses energia hatására a sejtek képesek lesznek regenerálódni, megújulni. Segítségével testünk megkapja a szükséges energiát, vagyis minden egyes szervhez pontosan annyi energia jut el, amennyivel el tudja látni feladatát.

A mágneses tér jótékony hatásait évszázadok óta ismeri a gyógyítás.
Tudományos kutatások az elmúlt évtizedekben kimutatták, hogy a sejtjeinket és szerveinket bio-mágneses burok veszi körül, amely védi a szervezetet a káros környezeti hatásoktól.
Megbetegedés esetén a szervezet mágneses tere megsérül, és az öngyógyító mechanizmus lelassul.
A mágneses terápia gyógyító ereje abban rejlik, hogy helyreállítja a sérült mágneses teret, illetve a gyógyulás ideje alatt fenntartja azt.

A természetes mágnes legfőbb hatásai:

  • alakítja a hormonháztartást
  • segíti a kálciumképződést
  • módosítja a PH egyensúlyt
  • gyorsítja a sebgyógyulást
  • növeli a vérellátást

A mágneses mező hiányának következményei:

A mágnesek gyógyító hatásának tudományos igazolásával először japán tudósok próbálkoztak a XX. század hetvenes éveiben. Így például Kjocsi Nakagova azt állította, hogy az olyan tünetekért, mint a nyak- és fejfájás, a krónikus kimerültség, a lágyrész-reumatizmus és a feledékenység, a mágneses mező hiánya a felelős. Nakagova kérdőíves felmérést alkalmazva 11 648 embert faggatott ki a mágneses terápia hatásairól, és a következő eredményt kapta:

A megkérdezetteknek átlagosan 94 százaléka a mágneses tapaszt hatásosnak találta. Sokan úgy érezték, testi teljesítőképességük nőtt, és frissebbek lettek a mágneses kezeléstől. Ez a kiváló eredmény arra a következtetésre juttatta a japán tudóst, hogy sok hétköznapi panasz és civilizációs megbetegedés hátterében a mágneses mező hiánya áll. Szerinte ennek a hiánynak alapvetően két oka van:

Az elmúlt 500 év során a föld mágneses terének ereje körülbelül a felére csökkent.
Különféle szigetelő tényezők, mint például az autók vagy a vasbeton épületek, mind erősebben zárják el az embert a föld természetes mágneses terétől.

Káros mellékhatásokat mindeddig még nem figyeltek meg, és valószínűleg ilyesmire nem is kell számítani, mert az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalása szerint a mágneses mezők 20 ezer gauss erősségig ártalmatlanok, a gyógyító mágnesek ereje pedig legföljebb 300-5000 gaussig terjed. Alapvetően azonban nem tanácsolják a mágnesek alkalmazását szívritmus-szabályozót viselő pácienseknél, mivel ezeket a készülékeket esetleg zavarhatja a mágneses hatás.